4 Mijl van Emmen

4 MIJL VAN EMMEN - Zondag 8 april

De 4 Mijl is dé gerechtigheidsrun van Nederland en wordt jaarlijks op de eerste zondag van april in Emmen gelopen. Een groot deel van de netto opbrengst wordt geschonken aan de Stichting A21. Stichting A21 is een Stichting die zich wereldwijd inzet tegen mensenhandel.

 

De organisatoren van de 4 Mijl van Emmen, Dennis Blaak en Richard Klein, besloten in 2015 om zich in te zetten voor Stichting A21. Dennis en Richard zetten zich met name in tegen vrouwenhandel: ‘onze bijdrage maakt vrijheid mogelijk, dat is toch geweldig?!’  

 

De start is in 2018 voor het eerst in het centrum van Emmen. Je start in de verlichte Hondsrugtunnel. Via de tunnel loop je naar het dorpje Westenesch.Van Westenesch, een van de Emmer Essen, loop je naar het Oranjekanaal. Langs het kanaal loop je richting én door één van de oudste vijf dorpen van Nederland, Noordbarge. Via de Schapenveenweg loop je terug naar Westenesch. Via de achterzijde van Wildlands Adventure Zoo Emmen en het Atlas Theater loop je naar de finish op het Raadhuisplein.

Huldiging Olympisch kampioen Kjeld Nuis

Op zondag 8 april huldigen we olympisch kampioen Kjeld Nuis voor zijn fantastische prestaties op de 1000 en 1500 meter tijdens de Olympische Spelen. De huldiging vindt plaats vooraf aan de 4Mijl van Emmen. Ben je er ook bij op 8 april?

foto van 4 mijl van Emmen.

De Kids Run start om 13:30 uur en de 4 Mijl van Emmen start om 14:30!

Na het rennen kunt u genieten van een fantastisch festival met Buurman en Buurman om 16:00 uur! 
En om 16:30 uur komt Henk Dissel het feest compleet maken!