Beesten boel in Emmen Centrum!

Emmen Centrum - Eyecatchers op deze schaal in de binnenstad! Nog niet eerder vertoond in Noord-Nederland,

Nog niet eerder hebben er in Noord-Nederland zoveel eyecatchers in een binnenstad gestaan. Ondernemersvereniging Emmen Vlinderstad investeert fors in sfeerverlichting voor de komende jaren.

Centrummanager Laurens Meijer: “Inmiddels werk ik 2 jaar aan dit project dat ooit begon met een bezoek aan een Kerstbeurs in Frankfurt in januari. Nog nooit heb ik zoveel lichtjes bij elkaar gezien.  Ik zag daar o.a. grote verlichte beelden, zg. eyecatchers, en dacht direct dit moeten we hebben in Emmen Centrum. Hoe gaaf is de verbinding met ons dierenverleden, het heden en de toekomst!"

Starlight uit Heino kreeg de opdracht de eyecatchers te leveren. Alle dieren zijn met de hand in elkaar gelast. Het bouwteam komt vanuit Heino naar Emmen om in 2 dagen onze dieren gebruiksklaar te maken. Hiermee starten ze maandag 23 november. De dieren zullen blijven staan tot eind januari/midden februari.

In Emmen zijn straks vlinders, giraffes, pinguïns, elanden, een ijsbeer, een sneeuwuil, een adelaar, een leeuw en een neushoorn te vinden, 13 beelden in totaal waarvan enkelen ruim 6 meter hoog zijn!

"Juist nu is sfeer extra belangrijk. We snakken allemaal naar warmte en gezelligheid gedurende deze lastige periode. Die vind je niet bij/met online shoppen, maar met veilig winkelen in de binnenstad. Daarnaast kan op ruime afstand naar de beelden gekeken worden", zegt Meijer.

De realisatie van dit project ging niet zonder slag of stoot. Een project als dit vraagt naast veel geld ook een flinke vergunningsprocedure. De gemeente Emmen heeft ons op daarbij goed geholpen en we zijn erg blij dat het project mede hierdoor doorgang kan vinden.

Filmpje: https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/165264/Verlichte-beestenbende-in-centrum-Emmen