Emmen on Wheels

Zaterdag 15 september

Oldtimer camping!

 

Zaterdag zal op de stadsvloer weer de oldtimer camping worden geopend! Ieder met een oldtimer caravan of camper mag deelnemen, geheel kosteloos!* Rond de klok van 12:00 zal een bonte stoet van ongeveer 60 voertuigen onder begeleiding van muziek de stadsvloer oprijden. Na een korte tour zal nabij het gemeentehuis de camping opgebouwd worden. Gedurende de dag kan er gekeken worden in deze authentieke caravans en campers, in de avond is er vanaf 21:00 live muziek aanwezig!

 

*Aanmelden verplicht

 

 

 

Zondag 16 september

Voertuigshow!

 

Zondag is het moment dat er ruim 400+ voertuigen Emmen in komen rijden en iedereen producten en voertuigen komt showen! 

 

Dit kunnen zijn; Trucks, Motoren, Auto's, Tractoren, Brommers, Oldtimers, Legervoertuigen, Race/sportcars, Trikes,enz. enz.

 

 

Tevens zal er live muziek aanwezig zijn en een grote kofferbak markt!

Natuurlijk verzorgen wij ook voor de 3 mooiste voertuigen een prijsuitreiking

*Aanmelden verplicht, deelname kosteloos!

 

 

 

14/15/16 september

De steile wand!

Nog een laatste ronde over de wereld met zijn ‘wall of death’ en dan scheidt Twentse motorduivel Henny Kroeze (65) er mee uit.

 

De voormalige tienvoudige landskampioen speedway doet in het jaar van zijn pensioen ook Emmen aan tijdens Emmen on Wheels op 14, 15 en 16 september. Na 20 jaar steile wand en ontelbare botbreuken laat deze motornestor nog een keer zijn kunstje zien.

Tijdens het evenement waar alles wat wielen heeft aan bod komt, verrijst er een grote ton met een diameter van bijna 8,5 meter, een hoogte van 5 meter en een omtrek van 25 vierkante meter op het Marktplein in Emmen, pal voor de Grote Kerk. In die joekel van een steile wand attractie gaan Henny en zijn dochter Kim (27) een aantal adembenemende stunts uitvoeren met hun ruim 90 jaar Amerikaanse Indian motoren. ‘Kim verzorgt het voorprogramma en vervolgens doe ik een paar