Gastrovino van den Bergh

Informatie

Gastrovino van den Bergh Delicatessen in Emmen

Wie is Gastrovino?
De geschiedenis
Twintig prominente handelaren in comestibles vonden elkaar in het begin van de jaren dertig van de twintigste eeuw.

“In de nood leer je je vrienden kennen”, onder dat motto dachten de oprichters van de Coöperatieve Inkoop Vereniging “INCO” de crisis van de jaren dertig het hoofd te kunnen bieden. Tussen de mensen van het eerste uur treffen we in de notariële akte de namen Schuttelaar en Hosman. Gedreven ondernemers die toen al beseften dat samenwerking met gelijkgestemde collegae nodig was om te kunnen overleven.

Door de opkomst van het filiaalbedrijf kwam de sanering in het kruideniersbedrijf hard aan. Tussen 1935 en 1975 verdwijnt 80 procent van de zelfstandige kruideniers. Alleen de werkelijk gespecialiseerde bedrijven, zoals die van INCO – vanaf 1975 Gastrovino geheten – behouden een blijvende plaats in de Nederland. Ze blijken ook in de nieuwe eeuw geliefd bij de ware liefhebber van gastronomie en goede wijn. Ze danken hun succes – net als bij het ontstaan in 1932 – aan het onverdroten werken aan innovatie, het voortdurend streven naar kwaliteit en aan een uiterst zorgvuldig en verantwoord prijsbeleid.

Gastrovino anno nu
In de zomer van 2003 fuseert Gastrovino met DeliVers, een samenwerkingsverband met zelfstandige ondernemers verspreid over heel Nederland. Deze ondernemers kopen samen heerlijke versspecialiteiten, delicatessen en wijnen uit alle delen van de wereld. In de Gastrovino winkels vindt u dan ook een “wereld aan lekkers”. U kunt rekenen op een uitgebreide keuze, nieuwe producten, uitstekende kwaliteit en veel informatie over specialiteiten en wijnen. Door de gezamenlijke inkoop zijn deze heerlijkheden bovendien aantrekkelijk geprijsd.
Terug naar het overzicht